Залагането е не просто да изберете на случаен принцип кой отбор мислите, че ще спечели следващия мач. То е много повече от това. Бихме казали, че дори си е истинско изкуство. Късметът е неразделна част от целия процес, но не може и не трябва да разчитате само на него.

Уменията за анализиране и разбиране на футболната статистика ще ви бъдат верен помощник в правилния избор. Ето защо в следващите редове ще ви дадем няколко съвета, които може да следвате, за да подобрите способностите си. Така ще се превърнете в човек, който залага с мисъл и стратегия.

Фокусирайте се само върху един спорт

Колкото и клиширано да ви звучи, не опитвайте да жонглирате с различни спортове едновременно. Изберете един, който ви харесва, и започнете с него. За да може да вземате бързи, адекватни и същевременно с това печеливши решения, когато залагате, трябва много добре да познавате конкуренцията.

Най-добрият съвет, който можем да ви дадем е да насочите фокуса си върху един спорт и да се развивате в него. Разучете похватите, термините и всички онези важни неща, които другите залагащи пропускат. Това ще ви отличи от конкуренцията и ще ви помогне в избора на стратегии.

Гледайте повече мачове

Всъщност този ни съвет е приложим не само за футбол, а за всеки спорт, който сте си избрали. Няма как да станете експерти в някой спорт, без да отделяте от времето си в това да проследявате мачовете/игрите/състезанията.

Характерно за хората, които тепърва започват да правят залози, е да вярват, че просто ще пуснат залога и ще спечелят. На практика обаче, това не е така. Освен задълбочени знания за футбола например, гледането на двубоите ще ви даде представа за поведенческите модели на различните играчи, съдиите и мениджърите на отборите.

Тези наблюдения ще ви помогнат да правите разумни залози. А ако футболът е вашата ниша, не забравяйте да следите футболните статистики на живо, а също и коефициентите.

Комуникирайте си с други залагащи и следете футболните общности

В наши дни възможността да се учите на печеливши стратегии от хората с повече опит далеч не е мит. Дори напротив – благодарение на все по-достъпното онлайн пространство знанията са на един клик разстояние и от нас зависи да ги грабим с пълни шепи.

При регистрация в SSTrader, например, може да черпите опит от останалите потребители. Може да използвате техните печеливши стратегии, предлагани в пазара на платформата, за да печелите и вие. Ние от SSTrader сме тук, за да създадем едно ново общество, фокусирано върху взаимното развитие.

Създайте си електронна таблица за следене на всички залози

Организацията е ключов момент, който не трябва да пренебрегвате. Тя със сигурност ще ви донесе по-голямо спокойствие, защото благодарение на нея ще може да проследявате залозите си. Освен това чрез нея ще може да идентифицирате всички допуснати грешки, за да не ги повтаряте в бъдеще.

Неслучайно в платформата ще откриете история на избраните мачове от моделите и детайлна статистиката за всеки един от тях.

Това ще ви помогне при анализа и оптимизирането на вашата стратегия и респективно ще окаже влияние върху печалбите ви. Ще развиваме и ще подобряваме тази част от платформата, защото осъзнаваме колко е важно за успеха точното и правилно счетоводство в инвестициите ви във футболни залози. За да ви е най-прегледно и ясно всичко, едно от нещата, които може да направите, е да си създадете електронна таблица.

В нея описвайте всички залози, като дори може да оставяте коментари за резултата и мнения за това кой е щял да бъде най-печелившият ви залог. Не забравяйте да включите информация за селекцията, коефициентите, размер на залога, резултата от залога и получената сума, в случай че залогът е бил печеливш.

Това ще ви позволите да имате данни, които да анализирате, и така да вземате по-информирани решения при следващи залагания.

Управлявайте правилно финансите си

Всички знаят колко увлекателен е светът на футболните залози, затова ви съветваме винаги да бъдете внимателни в това отношение. За да избегнете конфузни, неловки и други неприятни ситуации, трябва правилно да управлявате бюджета си.

Риск мениджмънт! Риск мениджмънт! Риск Мениджмънт!

Няма да се уморим да го повтаряме, защото Риск Мениджмънтът е 90% от вашия дългосрочен успех. Ако имате отлични познания във футболните прогнози, но нямате добър Риск Мениджмънт, то е почти сигурно, че ще фалирате бързо. Ако имате добри познания, съчетани с желязна дисциплина и добър Риск Мениджмънт, то вие е много вероятно да бъдете успешен. Замислете се върху това. Дисциплината е фундаментална във всички сфери на инвестирането и живота.

През дългогодишния ни опит в индустрията сме виждали трейдъри, инвеститори и пънтъри (punters) да постигат забележителни резултати благодарение на добрата дисциплина. Ставали сме свидетели и на обратното – сгромолясване при хора, водени от егото, самоувереността и неглижиране на Риск мениджмънта.

В заключение по този параграф, ние, от SSTrader, ви препоръчваме да прочетете и да се информирате подробно за това какво точно представлява Критерият на Кели. Правилното управление на финансите ще ви отличи от останалите залагащи.

Поставяйте си постижими цели

Процентът на успешните играчи във футболните залози в дългосрочен план е сравнително малък. Едва около 5%. Това е така, защото много от хората, занимаващи се с футболни залози, не успяват да си поставят правилните цели. Ако сте начинаещи, не започвайте с идеята, че ще печелите винаги всеки залог.

Това е грешно очакване, което неминуемо ще доведе до разочарование. Никой играч не печели всеки залог.

Никой трейдър не прави само успешни трейдове. Никой инвеститор не прави само добри инвестиции. В началото поставете основата на правилния Риск Мениджмънт. Да, отново говорим за Риск Мениджмънт, толкова е важен. Поставете си една голяма цел и я разбийте на малки подцели.

Малките подцели разделете на малки крачки и така ще имате план, който стъпка по стъпка да следвате. Няма да станете богати за ден или два. Ако някой ви обещава подобни неща, той най-вероятно лъже. Инвестирайте във вашите знания и умения. Финансовият резултат ще дойде с времето.

Винаги правете проучвания

Колкото и добри познания да имате за дадения спорт, винаги е добра идея да си правите допълнителни проучвания. Понякога малките детайли дават големите резултати. SSTrader ви позволява да следите анализите както на мачове, които се играят в момента, така и на вече изиграни такива. Може да видите колко корнери, опасни атаки и удари към вратата на противника са били направени.

Функционалностите на платформата не се ограничават само до тук. Вие избирате какви статистики искате да видите, а SSTrader ви предоставя необходимата информация само с няколко клика. И за да ви е максимално полезна, платформата ви дава възможност да активирате известия по предварително задени от вас критерии.

Да се превърнете в човек, който прави множество успешни залози, не е чак толкова трудно, колкото първоначално може да ви се стори. Въпреки това изисква време, умения и практически опит.

Бъдете дисциплинирани, фокусирани и не забравяйте да анализирате както статистиката, така и вашето поведение… Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да развиете потенциала си в света на футболните залози и да реализирате все повече печалби. За още информативни статии и полезни съвети, може да прочетете блога ни.

Други публикации

1 thought on “Как да подобрим уменията си във футболните залози?”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top